Infektiot

Infektio syntyy, kun infektoivat tekijät, kuten bakteerit, virukset, alkueläimet, loiset ja sienet lannistavat kehon immuunipuolustuksen.

Infektio syntyy, kun infektoivat tekijät, kuten bakteerit, virukset, alkueläimet, loiset ja sienet lannistavat kehon immuunipuolustuksen. Näitä vastaan voi taistella pitämällä ne loitolla kehosta tai vahvistamalla kehon immuniteettia, jotta keho tuhoaa infektioiden aiheuttajat ennen kuin ne saavat yliotteen.

Varsikin vanhuksilla aliravitsemus heikentää vastustuskykyä infektioita vastaan. Myös lihavuus ja paljon rasvaa ja kolesterolia sisältävät ruokavaliot heikentävät puolustuskykyä. Myös sokerilla ja sokeroiduilla ruoilla on immuunipuolustusta heikentävä vaikutus.

Kausiflunssat ja influenssat ovat yleisiä infektioiden aiheuttajia. Kaikki eivät sairastu niihin, vaikka ne tarttuvat herkästi ihmisistä toisiin. Syynä saattaa olla käsihygienian noudattamisen lisäksi toimiva ja tehokas immuunipuolustus.

Kylmettymisen ja liiallisen valvomisen on osoitettu heikentävän elimistön puolustuskykyä. Näihin seikkoihin voi vaikuttaa omalla käyttäytymisellä.

Tietoa sairauksista