Hivenaineet ja mineraalit

Vida Vahva Kromi 200 µg

Suomessa kehitetty ja valmistettu ravintolisä päivittäisen kromin saannin turvaamiseksi. Kromi on sokeriaineenvaihdunnalle ja solujen energiatuotannolle tärkeä hivenaine. Kromi edistää normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa, ja näin auttaa verensokeritasojen pysymistä normaalina.


  • Ravintolisä
  • Edistää makroravinteiden aineenvaihduntaa
  • Edistää veren glukoositasojen pysymistä normaalina
  • Tasapainottaa verensokerin vaihtelua

Vida Vahva Kromi tasapainottaa verensokerin vaihtelua auttaen pitämään verensokerin tasaisena. Suuret verensokerin heittelyt voivat vaikuttaa nälän tunteeseen ja makeannälkään.Valmisteessa kromi on orgaanisena, hyvin imeytyvänä kromipikolinaattina.

Miksi Kromi on tärkeä?

Kromi on ihmiselle välttämätön hivenaine ja sillä on tärkeitä tehtäviä sekä hiilihydraattien että rasvojen aineenvaihdunnassa. Kromin tärkeitä tehtäviä ovat muun muassa seerumin kolesterolitason säätely, hermostossa hermosolujen toiminnan säätely sekä lihassolun supistukseen tarvittavan energiamäärän lisääminen. Kromia tarvitaan lihasten kasvuun, sillä se vaikuttaa aminohappojen hyväksikäyttöön elimistössä.

Kromin tärkeys elimistössä korostuu virtsan sokeripitoisuuden ja sokeriaineenvaihdunnan säätelyssä. Kromi on tärkeä hivenaine sokeriaineenvaihdunnan tasapainoisessa toiminnassa. Kromi vaikuttaa veren glukoosipitoisuuteen yhdessä insuliinin kanssa. Insuliinin ja kromin puutteellinen toiminta johtaa veren sokeriarvojen kohoamiseen. Esimerkkinä voidaan todeta, että II-tyypin diabeteksessä veren sokeriarvot ovat kohollaan.

Insuliini siirtää aterian jälkeen verenkiertoon imeytynyttä sokeria kudoksiin. Kromi aktivoi glukoosin kulkua solukalvojen läpi soluihin, joissa ne tarvitsevat glukoosia energian tuottamiseen. Lihassolu käyttää saamansa energia lihaksen supistamiseen.

Suomalaisten Kromin saannin on todettu olevan heikkoa ravinnosta. Virallisesti kromia tulisi saada ravinnosta 40 µg vuorokaudessa.

1 tabletti sisältää Seleeniä 200 µg 500 % päivittäisen saannin vertailuarvosta.

Suomessa kehitetty ja valmistettu.

Ainesosat: Täyteaineet (mikrokiteinen selluloosa, hydroksipropyyliselluloosa, silloitettu natriumkarboksimetyyliselluloosa), paakkuuntumisenestoaineet (kasviperäisten rasvahappojen magnesiumsuolat, piidioksidi), kromipikolinaatti.

Käyttöohje:1 tabletti päivässä. Annostusta ei saa ylittää. Ei lasten ulottuville. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Pakkauskoko: 120 tabl. / 42 g


Saman tuoteryhmän tuotteita